© Hilli Kuilman 06 - 183 946 96

Over mij

Het weergeven, interpreteren van het landschap, de waarneming van de natuur, neemt in mijn werk een steeds grotere rol in. Ter plekke maak ik tekeningen en schetsen, maar tevens maak ik heel veel foto's. 
N.a.v. deze werkstukken ga ik in mijn atelier aan de slag, vaak op groter formaat, als drager gebruik ik linnen en b.v. papier of karton. Ook kom ik zo tot het uitwerken van serie's, waarin b.v. ritme's en grafische structuren de hoofdrol vervullen.

 

Fotografie is voor mij in mijn werk naast een ondersteuning ook een zelfstandig medium. Ik ga in mijn 2-dimensionale werk uit van de waarneming, maar streef er zeker niet naar om deze fotografisch en realistisch weer te geven. 


Ik geef mijn eigen vertaalslag en ben vooral gebiologeerd dus door structuren, grafische patronen , ritmes. Uiteraard speelt ook de compositie een belangrijke rol. Mijn werk gaat een steeds abstractere vorm aannemen. In mijn schilderwerk let ik op contrasten, licht, donker en de sfeer van het afgebeelde . Ik streef ernaar mijn werk een zekere krachtige uitstraling te geven. Ook ben ik altijd al heel erg geïnspireerd door de mens. 


Het maken van portretten en het werken naar model, gekleed en naakt, is al sinds mijn academie jaren een constante in mijn werk. Ook hier streef ik ernaar het karakter en de uitstraling van het model te treffen. Ik werk met houtskool, conté, acrylverf, olieverf, maar ook met b.v. Plexol en gel.